Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fuad Ortak som driver matbutiken i den skadade byggnaden berättar hur han känner efter att en explosion förstört entrén. Foto: Anders Hansson/SVT

Butiksägare efter explosionen i Borlänge: ”Vi känner ingen rädsla”

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot onsdag förstördes entrén till en byggnad med butiker på Tjärna Ängar i en kraftig explosion. SVT Dalarna har träffat butiksägare som trots allt känner sig trygga. De är säkra på att händelsen inte var riktad mot dem.

Fuad Ortak och hans bröder äger den enda matbutiken som finns i stadsdelen Tjärna Ängar i västra Borlänge. Butiken var en av de som drabbades av den explosion som inträffade natten mot onsdag.

”Känner oss trygga”

Han räknar med stora förluster eftersom matvaror ska slängas, samtidigt som anställda kommer att få lön för alla dagar butiken håller stängd. Men han är säker på att explosionen inte har något med honom och butiken att göra.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

– Vi känner oss väldigt säkra och trygga här och har inga konflikter med någon, säger han.

”Sånt händer”

Hussain Arsalan ska under 2023 öppna en pizzeria på samma plats och även han tycker att det är något som har ingen att göra med hans planer.

– Sånt händer och kan hända överallt men vi ser framemot att öppna vår pizzeria här för att leverera till våra kunder.

I klippet hör du fler reflektioner från butiksägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion vid butik på Tjärna Ängar i Borlänge

Mer i ämnet