• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett flerfamiljshus med kraftig rökutveckling i Asarum i Karlshamns kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Britt-Sofies man blev sjuk – ”Kan sitta i karantän bara vi har varandra”

Publicerad

Britt-Sofie och hennes man hade en härlig tid i karantän hemma i byn. Men allt slogs samman när Olle plötsligt blev sjuk. Och sjukdomsförloppet kom att se annorlunda ut än vad det hade gjort om det inte varit just våren 2020.

En måndag eftermiddag ställde vi upp en mikrofon och en kamera på Sveatorget i Borlänge – Britt-Sofie Öfeldt var en av dem som kom för att berätta om hur hon påverkats av coronapandemin.

I klippet ovan berättar Britt-Sofie sin berättelse. Vill du höra om Antons, Hamids och Ebbas ovanliga vardag – gå vidare hit. 

-----

I projektet ”En ovanlig vardag”, tar SVT Nyheter Dalarna hjälp av fotografen Henrik Hansson, som med utgångspunkt från Borlänge skildrar vardagen under den här tiden.

Men vi behöver också din hjälp. Hur ser din ovanliga vardag ut? Hjälp oss att bygga dokumentationen för framtiden.

Du kan bidra genom att mejla din bild eller video till dalarna@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer