Tåget som kom söderifrån hade en lång raksträcka med god sikt mot korsningen. På den andra sidan är det däremot en kurva genom skogen precis innan järnvägsövergången. Foto: Madelen Dragsten

Busschaufför polisanmäld efter att buss med barn fastnade på järnvägsspår i Gagnef

Uppdaterad
Publicerad

Incidenten 28 mars då en linjebuss mot Djurås fastnade på rälsen i Gröntuv polisutreds som framkallande av fara för annan. Dalatrafik bekräftar att en sådan anmälan gjordes samma kväll. P4 Dalarna var först med att rapportera om polisanmälan.

Bussen hade kört fel och fastnat mitt på en obevakad övergång i en snäv kurva, där det dessutom fanns varningsskyltar riktade till långa fordon. Chauffören och passagerarna skyndade sig ur bussen och nästa tåg på sträckan hann se hindret och stanna i tid.

Entreprenören Transdev som kör bussarna i Gagnefs kommun tog efter incidenten på sig ansvaret för att föraren bokades på en linje som han inte hade fått fullständig introduktion och bredvidgång på.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fick lite panik” – se Madelen Dragsten berätta om händelsen och visa var bussen fastnade. Foto: Alfred Jakobsson/SVT (video), Madelen Dragsten (stillbild)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.