Hannes Hervieu, pressansvarig på Ica. Foto: Ica

Icas pressansvarige: ”Butikschefen har bett om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

En butikschef i Dalarna skrev ”äckelfacket” på sin Instagram, något SVT Dalarna tidigare har rapporterat om. Butikschefen minns inte inlägget först, men nu går butikschefen ut och ber om ursäkt för uttalandet.

Butikschefens inlägg publicerades någon gång under måndagen eller tisdagen och kom till fackförbundet Handels kännedom i går, onsdag.

– Jag kommer att yrka på ett kraftigt skadestånd, runt en halv miljon kronor, för brott mot den fria föreningsrätten, sade Daniel Andersson, ombudsman för Handels, till SVT Dalarna på onsdagen.

Backar från uttalandet

När SVT nådde butikschefen, som jobbar på Ica, så kom denne inte ihåg händelsen. Men när vi ringer upp igen så ber Ica-handlaren nu om ursäkt för sitt uttalande.

– Det var ett olyckligt inlägg jag ångrar, för mig är det viktigt med en god relation med facket och jag har kontaktat dem för att be om ursäkt och säkerställa en bra dialog framåt. Facket gör ett väldigt bra jobb och min förhoppning är att de kan godta min ursäkt, säger butikschefen till SVT Dalarna.

Pressansvarige: ”Vi har haft en dialog”

SVT Dalarna har också pratat med Icas presstjänst. De tycker att butikschefen har gjort rätt som har bett om ursäkt till facket.

– Vi har pratat med butikschefen som är djupt ångerfull, för det är viktigt för båda parter att ha en god relation med facket. Butikschefen har själv sagt att denne ska ha en dialog för att säkra en god relation med facket i fortsättningen, säger Hannes Hervieu, som är pressansvarig på Ica.

Vad har ni vidtagit för åtgärder efter det här?

– Vi har haft en dialog med butikschefen som beskrivit hur ångerfull denne är.

Hur ser ni på att det här uttalandet kommer från en högt uppsatt chef?

– Då får jag hänvisa till den kommentaren jag precis sa till dig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer