Chia Jonson chef och Caroline Edman, publikansvarig på Carl Larsson-gården fick ta emot utmärkelsen ”2016 års turistmål”. Foto: SVT/Carl Larssongården

Carl Larsson-gården är årets turistmål

Uppdaterad
Publicerad

Webb-sajten Turistmål.se har låtit sina läsare utse årets turistmål 2016. Flest röster fick Carl Larsson-gården. Bland annat framhålls att gården har ett bra engagemang och nöjda besökare.

– Vi tackar och känner oss hedrade över utmärkelsen som vi ser som ett bevis på  att vi lyckats med vårt långsiktiga arbete med att förvalta och utveckla gården, säger Chia Jonsson, chef för Carl Larsson-gården.

Driften hotad

I höstas uppdagades att Carl Larsson-gården utsatts för ett bedrägeri och blivit av med nära fyra miljoner kronor. Driften av verksamheten var hotad. Men tack vare ett lån och privata bidrag kan gården genomföra planerade aktiviteter framöver.

Sommarens utställning går under namnet ”Karin, kamraterna och konsten”

LÄS MER: 3,5 års fängelse för grov trolöshet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.