Foto: SVT

Carl Larsson-gården lånar till driften

Uppdaterad
Publicerad

I sviterna efter det ekonomiska bedrägeri som Carl Larsson-gården utsatts för, tvingas nu släktföreningen ta banklån för att klara den dagliga verksamheten.

Visningar och aktiviteter kommer att fortsätta som vanligt på Carl Larsson-gården. Men för att klara av den dagliga driften av  verksamheten tvingas släktföreningen som driver gården nu  låna pengar. Det framgår av ett pressmeddelande från släktföreningen på måndagsförmiddagen.

Måste säkra långsiktigt

– Arbetet med att säkra gårdens långsiktiga underhåll återstår.

Carl Larsson-bedrägeriet

Men tillägger också att:

– Vi ser med tillförsikt på framtiden och tror att vi kommer att hitta lösningar även för den långsiktiga driften och underhåll av ett av Sveriges mest folkkära kulturarv, skriver föreningen.

Miljonbelopp

Det var förra helgen som det uppdagades att det saknades miljonbelopp i verksamhetens ekonomi. Nu sitter en person häktad för grov trolöshet mot huvudman. Bland annat  misstänks han ha förskingrat närmare fyra miljoner kronor från Carl Larsson-gården och nära en halv miljon från en idrottsförening, och över två miljoner från ett företag i Dalarna. Fler fall väntas tillkomma.

I pressmeddelandet passar släktföreningen även på att tacka för de bidrag som allmänheten lämnat för att lindra den ekonomiska kris som verksamheten hamnat i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carl Larsson-bedrägeriet

Mer i ämnet