Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det viktigaste är att det inte blir konkurrerande verksamhet, utan att det kompletterar handeln, säger Petra Jarlheim, ordförande i Avestas centrumförening. Foto: Audrey Erath/SVT

Centrumförening positiva till expansionsplanen på Åsbo: ”Handel föder handel”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns planer på att expandera Åsbo handelsområde med verksamheter som bygghandel, bilhallar och möbelbutiker. Avestas centrumförening ser positivt på planerna och tror att det även kan gynna centrumhandeln.

Ett förslag på ny detaljplan för en expansion av Åsbo handelsområde har tagits fram och den 13 september ska kommunstyrelsen fatta beslut om den. Men utbyggd handel längs riksväg 70 – hur påverkas butikerna inne i Avesta centrum av det?

– Handel föder handel, vi tänker att vi kan komplettera varandra, att Åsbo är en viss typ av handel och centrum har en viss typ av handel, säger Petra Jarlheim, ordförande i Avestas centrumförening.

Hör henne berätta mer om hur expansionsplaner på Åsbo kan påverka cityhandeln i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Dalarna
Mer Nyheter