Foto: TT

Chef på Försäkringskassan åtalsanmäls efter parkeringsavslöjande

Publicerad

Den chef på Försäkringskassan i Dalarna som lät arbetsgivaren betala för en privat bilparkering i flera år kommer att åtalsanmälas. Försäkringskassans personalansvarsnämnd anser att chefen kan ha gjort sig skyldig till trolöshet mot huvudman.

Chefen, som själv trodde att parkeringsplatsen ingick i chefsrollen, sa upp sig själv i slutet av november efter att tidigare ha underrättats om att han riskerade att bli avskedad.

Personalansvarsnämnden skriver i sitt beslut att chefen missbrukat sin ställning genom att felaktigt attestera fakturor för parkeringsplatsen vilket kostat Försäkringskassan 26 436 kronor. Att chefen själv attesterat fakturorna ska också ha hindrat överordnades insyn i parkeringsförmånen.

Enligt nämnden är kriterierna för trolöshet mot huvudman uppfyllda och man skriver att chefen kan anses vara skäligen misstänkt för detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer