Hör Älvdalens kommunalråd Kjell Tenn (C) om hur han tycker att kommunen hanterar smittoökningen. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT.

Coronasmitta i Älvdalens hemtjänst: ”Kommer som ett brev på posten”

Uppdaterad
Publicerad

Älvdalens kommun har högst smittspridning i länet och nu har viruset även letat sig in bland hemtjänstmedarbetare. Hur många som har insjuknat framgår inte, men smittspårningen omfattar samtliga anställda och brukare, totalt cirka 100 personer.

Vecka 8 var tredje veckan i rad med 30 bekräftade coronafall som har bokförts i Älvdalens kommun. Inte uppseendeväckande räknat i antal personer, men då Älvdalen är Dalarnas tredje minsta kommun innebär det att Älvdalen två veckor i rad har varit kommunen med högst andel nya smittade invånare.

– Vi är en liten befolkning, så det är naturligtvis så att många berörs av det här. Jag tycker att vi har bra kontroll på det här med möten utifrån olika situationsbilder och bra information ut till vår personal, säger Älvdalens kommunalråd Kjell Tenn (C).

I videoklippet berättar han mer om vad han vill att kommunens invånare ska tänka på under den här smittotoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet