I videon berättar Monica Lundin (L) om smittans uppkomst och om hur övriga Borlängeskolor har klarat sig. Foto: SVT.

Maserskolan i Borlänge stänger – fler än hälften av lärarna sjuka

Uppdaterad
Publicerad

13 lärare på Maserskolan har under sportlovet insjuknat i bekräftad covid-19, ytterligare 28 lärare har symptom och väntar på provsvar. Nu kan högstadieskolan inte hålla någon undervisning alls måndag och tisdag nästa vecka.

Högstadieskolan har 61 lärare enligt Monica Lundin (L), ordförande i Borlänges barn- och utbildningsnämnd, och med så få friska lärare är det inte möjligt att dra igång undervisningen igen förrän på onsdag, och då med distansundervisning resten av vecka 10 och vecka 11.

– Eftersom det är sportlov har vi inte haft möjlighet att se hur många elever som är sjuka, vi vill gärna att vårdnadshavare ändå sjukanmäler sina barn på måndag om de har symptom, säger Monica Lundin till SVT.

Eleverna får hämta skolmat

Från och med på onsdag kommer elever ha möjlighet att hämta mat på Maserskolan och de två dagarna i början av nästa vecka ska användas till förberedelser för distansundervisningen.

– Vi måste försöka hålla elevernas vardag så intakt som möjligt, så att de får den undervisning de behöver och mat i magen, säger Lundin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet