Coronautbrott bland personal i Sälenfjällen – inställda skidskolor och stängda butiker

Uppdaterad
Publicerad

Det råder stor personalbrist vid skidanläggningarna i Sälenfjällen efter stora utbrott av coronsmitta bland de anställda. Flera hundra personer sitter i karantän.

– Vi pysslar massor för att få till själva skidåkningen, säger Tomas Berg, destinationschef för Skistar i Sälen.

Skistar har tvingats stänga flera butiker, receptioner, caféer och restauranger. Dessutom har många skidskolelektioner på flera anläggningar i Sälenfjällen ställts in. Allt beror på ett stort coronautbrott bland personalen efter jul- och nyårshelgerna och att många anställda som delar boende med de smittade har försatts i karantän.

– De som drabbas av inställda lektioner får naturligtvis pengarna tillbaka och vi hoppas att de ändå har en bra upplevelse i våra skidområden, säger Tomas Berg.

Coronaviruset i Dalarna

Även anläggningarna i Stöten och Kläppen har personalbrist, men där har det mesta kunnat hålla öppet.

– Vi på marknadsavdelningen går in och hjälper till i liftarna för att täcka upp, säger Magnus Noppa marknadschef i Kläppen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet