Dagsböter för attack mot vänsterpolitiker

Uppdaterad
Publicerad

80 dagsböter – det blev domen för en av de två män som stått åtalad för misshandeln av vänsterpolitikern Daniel Riazat.

Det var för drygt två år sedan som Daniel Riazat överfölls på ett politiskt möte i Ludvika.

Den 11 mars hölls rättegången i säkerhetssalen i Södertörns tingsrätt mot två män i den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen. Rättegången hölls i Södertörns tingsrätt inte bara av säkerhetsskäl utan även för att den ene misstänkte också var inblandad i upploppen i Stockholmsstadsdelen Kärrtorp tidigare i vinter.

Gävledala: Riazatmisshandel

Åklagaren kände sig dock tvingad att lägga ner åtalet om grov misshandel mot en av männen när rättegången avslutades i Södertörns tingsrätt. Anledningen till det var att vittnen hade svårt att peka ut vem som slog en flaskan i huvudet på Riazat eftersom det hade gått två år sedan brottet begicks tills dess att rättegången hölls.

Åtalet om ofredande mot den andre mannen kvarstod dock.  Han döms nu för ofredande och brott mot knivlagen till 80 dagsböter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala: Riazatmisshandel

Mer i ämnet