Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Inga som helst säkerhetsproblem i Dalarna” säger polischefen Peter Karlsson – hör honom om säkerhetsläget i länet. Foto: Niko Ago/SVT

Dalapolisen om det spända säkerhetsläget: ”Vi har bra resurser och kontroll över läget”

Uppdaterad
Publicerad

Säkerhetsläget har under sommaren varit spänt i Sverige och poliser från Dalarna har ofta behövts för att förstärka polisen i andra län.

Under sommaren har poliser från Dalarna åkt till olika delar av landet för förstärka andra polisområden, särskilt där oroligheter har uppstått.

Två exempel är demonstrationer i samband med koranbränningar samt tumultet på Eritreanska festivalen i Järvaområdet i Stockholm.

Men trots det så menar polisområdeschefen Peter Karlsson att man har tillräckligt med resurser kvar i länet, och full kontroll på läget.

– Vi har regelbundna kontakter med olika aktörer i Dalarna, både för att informera men även för att höra deras problematik och synpunkter.

I videon berättar Peter Karlsson mer om säkerhetsläget och den kontakt de har med trossamfund i Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.