Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se ministern Carl-Oskar Bohlin (M) köra en av de många bandvagnarna och hör honom berätta varför det civila försvaret behövs i Sverige. Foto: Anders Hansson/SVT

Här provkör ministern Carl-Oskar Bohlin (M) bandvagn under besök i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) var under fredagen på besök på hemmaplan i Dalarna. Syftet var att se hur samarbetet mellan Sveriges civila och militära försvar utvecklar sig nu när båda sidorna är på väg att byggas upp igen efter en lång tid av nedrustning.

Vad har du sett idag som du är mest nöjd med?

– Jag tycker att det finns en väldigt god ansats hos Dalregementet, att det finns upparbetade kanaler mellan det militära och det civila försvaret, säger statsrådet Bohlin (M).

– Man har gemensamma ledningsövningar och det finns ett stort pågående arbete som sker med stor tillförsikt, vilket är glädjande!

Skyndsam upprustning

Finns det något du är mindre nöjd med?

– Det skulle jag inte säga, men vi kommer från låga nivåer och måste bedriva det här arbetet målmedvetet och skyndsamt, avslutar Carl-Oskar Bohlin som även fick möjlighet att provköra en bandvagn vid Trafikverkets beredskapsdepå under dagen.

I videoklippet berättar ministern varför det civila försvaret behövs i Sverige, och så får du se hur bandvagnsfärden gick: ”Kändes stötig och bullrig, men ändamålsenlig”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalregementet

Mer i ämnet