Bengt Benjaminsson lämnar sina uppdrag i Region Dalarna. Foto: Hannes Forssell, SVT

Dalatrafiks vd lämnar sitt uppdrag: ”Finns inte förutsättningar att fortsätta som chef”

Uppdaterad
Publicerad

Kollektivtrafikförvaltningens chef Bengt Benjaminsson är överens med regiondirektör Karin Stikå Mjöberg om att omedelbart lämna sitt uppdrag. För det kompenseras han med tolv månadslöner.

I pressmeddelandet från Region Dalarna framgår att Bengt Benjaminsson både avsäger sig sitt chefsskap och lämnar sin grundanställning i Region Dalarna.

Det finns inte förutsättningar för mig att fortsätta i mitt uppdrag som chef för Dalatrafik. Jag väljer därmed att lämna mitt uppdrag med omedelbar verkan”, kommenterar Bengt Benjaminsson i pressmeddelandet.

”Inga ytterligare kommentarer”

Parterna ska också ha kommit överens om att inte lämna några ytterligare kommentarer om uppgörelsen.

Regiondirektör Karin Stikå Mjöberg:

Vi har nått ömsesidig överenskommelse om ett avslut. Jag har förståelse för att Bengt Benjaminsson väljer att lämna vår organisation.

Arbetsbefriades i december

Bengt Benjaminsson har varit vd för AB Dalatrafik sedan maj 2017. I mitten av december var han en av tre chefer på kollektivtrafikförvaltningen som arbetsbefriades efter att det framkommit att det felaktigt betalats ut upp till tio miljoner kronor om året i flera år till leverantörer av resor och sjuktransporter i Dalarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer