Därför tycker de presenter till lärare är en dålig idé: ”Ska vara kostnadsfri skola”

Uppdaterad
Publicerad

Det är skolavslutningstider och att tacka sin lärare med en liten gåva av något slag kanske någon vill göra. Men i många kommuner är policyn nu att lärarpresenter inte ska förekomma, av rättviseskäl.

Falun och Säter är två kommuner i Dalarna som säger att lärarpresenter är onödiga. En policy som får stöd från många föräldrar.

Föräldern Yohanna Svensson i Säter menar att det inte är fel att vilja ge läraren något som tack, men att det inte behöver handla om en gåva som kostar pengar.

– Det kan man göra på andra sätt, till exempel med teckningar och sånt som barnen har skapat, det tror jag lärarna uppskattar mer också.

Varför tycker då vissa att det är fel att köpa en present till barnens lärare? Hör mer om vad föräldern Yohanna Svensson och biträdande rektorn på Slättaskolani Falun, Cilla Zettervall, tycker i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.