Veronica Zetterberg och Jan Fors är nya oppositionsråd i Falu kommun. Foto: Privat

De blir nya oppositionsråd i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Rosen (M) meddelade i början av mars att han lämnar sitt uppdrag som oppositionsråd i Falu kommun. Nu är det klart vilka som blir hans efterträdare.

Rollen som oppositionsråd i Falu kommun föreslås delas på två personer. Valberedningen har föreslagit Jan Fors (M) och Veronica Zetterberg (M) enligt ett pressmeddelande från Moderaterna.

Veronica Zetterberg var den som ersatte just Mikael Rosén som toppnamn när kommunlistan inför höstens val presenterades i februari. Hon finns med i Moderaternas fullmäktigegrupp och är med i partiets kvinnoförbund.

Val 2018 – #dinröst

Jan Fors har varit förvaltningschef i kommunen, finns med i partiets fullmäktigegrupp och är ledamot i Barn- och utbildningsnämnden.

Förslaget på nya oppositionsråd antogs enhälligt av fullmäktigegruppen vid ett sammanträde på måndagskvällen. Det kommer att klubbas formellt på nästa kommunfullmäktigemöte 12 april.

Jan Fors tar uppdraget som 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen och 2:e vice ordförande i ledningsutskottet. Veronica Zetterberg blir ersättare i kommunstyrelsen och 2:e vice ordförande i utvecklingsutskottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet