Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är mitt rum” – Följ med hem till familjen Berglund och hör om förväntningarna och oron inför husbygget Foto: Niko Ago/SVT

Oro när familjen bygger sitt drömhus i Säter – Anton: ”Allt har blivit dyrare”

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Berglund skrev på kontraktet för att bygga sitt drömhus i Säter strax innan kriget i Ukraina. Men ränteläget, elpriserna och ovissheten att sälja den befintliga huset har skapat en viss oro.

– Allt har blivit dyrare och det befintliga huset har tappat i värde. Som det ser ut nu så kommer det att säljas cirka en halv miljon billigare, säger Anton Berglund.

Efter att ha letat i flera år efter ett hus att köpa bestämde paret Berglund att istället bygga eget. Allt gick enligt planerna, tomten hittades och kontraktet med byggfirman skrevs. Men skenande elpriser och det aktuella ränteläget har gjort att entusiasmen har lagt sig.

Elen och prishöjningarna – så påverkas Dalarna

– Vi ser fram emot att börja bygga och flytta till vårt nya hus, men allt är inte frid och fröjd säger Anton Berglund.

Följ med hem till familjen Berglund och hör deras bekymmer inför husbygget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elen och prishöjningarna – så påverkas Dalarna

Mer i ämnet