Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om de ukrainska barnens önskelista på saker att göra i Dalarna – Carla Dahlberg och Catharina Enhörning från hjälporganisationen ”Dalarna Hjälper” berättar. Foto: SVT

De vill ordna sommarläger i Dalarna för ukrainska barn – ge en paus från kriget

Uppdaterad
Publicerad

Ett sommarläger i Dalarna för 35 ukrainska barn – det efterfrågade borgmästaren i staden Kolomyia när han hörde av sig till Falubon Örjan Fridner.

– Jag tyckte det var en fin idé som jag hoppas blir av, säger han.

Tillsammans med organisationen ”Dalarna Hjälper” arbetar nu Örjan Fridner med att samla in pengar för att kunna förverkliga planerna på ett läger.

Örjan Fridner. Foto: SVT

Enligt beräkningarna skulle två veckors läger kosta runt 300 000 kronor där den största summan är mat och logi – men arrangörerna hoppas kunna få ner kostnaderna mer.

”Behöver Dalarnas lugn och ro”

Carla Dahlberg från hjälporganisationen ”Dalarna hjälper” är en av de frivilliga som hjälper till.

– Barnen som kommer från Ukraina kommer från krigsförhållanden där en del är föräldralösa men det finns också trauman från vad de har upplevt – de behöver lugn och ro och det finns här i Dalarna, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.