Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilbälte i A-traktorn och en maxhastighet på 30 kilometer i timmen – så reagerar förarna Sebastian och Johan på Transportstyrelsens förslag på nya regler för A-traktorer. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

”Det finns alltid de som kommer att köra fort ändå” – Johan och Sebastian i Stora Skedvi reagerar på de nya förslagen för A-traktorer

Uppdaterad
Publicerad

A-traktorförarna Johan och Sebastian i Stora Skedvi reagerar på Transportstyrelsens förslag på nya regler för A-traktorer som kom under tisdagen.

– Jag tycker att man kunde ha höjt hastighetsgränsen. Jag vet flera som hade nöjt sig med 45 och inte gjort fordonen olagliga då. Och färre hade ju kört om olagligt och dumt då, säger Johan Rustas.

De nya förslagen från Transportstyrelsen innebär bland annat krav på bältesanvändning vid färd, krav på vinterdäck på samma sätt som för personbilar samt krav på endast en passagerare per plats.

Vad tycker du om förslagen?

A-traktorer i Dalarna

– De är väl inte orimliga liksom. Bara de inte förbjuder A-traktorer helt kan jag väl gå med på dem, säger Johan Rustas.

”Stor frihet”

För vännerna är det en stor frihet att kunna ta sig runt med A-traktorerna.

– Den är ganska viktig för mig, för man kan vara ute med vännerna oftare. Det är en stor frihet att ha en, säger Sebastian Fredin.

I klippet: Hör vad Sebastian och Johan tycker om att använda bilbälte även i A-traktorer!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

A-traktorer i Dalarna

Mer i ämnet