Ljuset var på hemma hos Johanna, vilket fick den försvunne mannen att knacka på. Foto: Privat

”Det stod en rymdgubbe där ute”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan var sex på morgonen när det knackade på Johanna Olaussons dörr i Likenäs i Värmland. Hon öppnade. Där stod en man i skoterhjälm.

– Det stod en rymdgubbe därute, beskriver Johanna Olausson det som, när hon fick tidigt besök på söndagsmorgonen.

Mannen berättade för Johanna att han gått i två-tre timmar efter att först ha fått motorstopp med sin skoter, kommit in på fel skoterled, och sedan fått slut på bensin.

– Han var trött, frusen, men välbehållen, säger Johanna Olausson, som tyckte att de skulle kontakta någon eftersom han säkert var efterlyst.

Bjöd på pizza

Mannen trodde inte det men efter en koll på lokaltidningens hemsida kunde de konstatera att ett stort sökuppbåd letade efter honom sedan flera timmar tillbaka.

Efter att ha ringt sin familj som kunde avbryta sökandet bjöds mannen på mat och dryck.

– Jag hade gjort pizza i går kväll så han fick det, kaffe och cola, men han somnade nästan vid matbordet, han var helt utmattad, säger Johanna.

”Skönt att det fick lyckligt slut”

Efter ett par timmar kom mannens familj från Malung fram till Johanna. De lämnade Likenäs vid åttatiden på söndagsmorgonen.

– Det var ju skönt att det fick ett lyckligt slut, säger Johanna Olausson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.