Fågelvägen är det runt tre mil mellan Malungsfors och Likenäs. Foto: Google Earth

Fick bensinstopp med skotern – började gå och kom fram i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern försvann natten mot söndag i närheten av Malungsfors efter att ha kört vilse med sin skoter. Han fick efter ett tag slut på bensin och tvingades börja gå. Han kom efter ett antal timmar fram till en stuga i Värmland.

Det var vid 01-tiden natten mot söndag som polis larmades om att mannen saknades. Han hade då varit borta i 45 minuter efter att ha försvunnit från en trio som på varsin skoter lämnat en stuga utanför Malungsfors strax efter midnatt.

Polis och fjällräddare drog igång ett rejält sökarbete med bland annat helikopter. Det var vid tidpunkten runt 23 minusgrader i området.

Vid sextiden på söndagsmorgonen kom dock besked om att mannen kommit till rätta.

– Han hade kört fel med sin skoter, fått slut på bensin och börjat gå, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl på polisen.

Efter ett antal timmar till fots hade han kommit fram till en stuga där han knackade på. Han var då i Likenäs, en bit in i Värmland, runt tre mil fågelvägen från Malungsfors.

– Han hade rejält med kläder på sig så det var ingen fara, frun skulle hämta honom och se till så han fick vård om det behövdes, säger Jens auf der Heide.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.