Åklagaren: Det finns brottsmisstankar även mot måltavlan för taxiförarens påkörning i Borlänge. Foto: Rickard Sjödin

Taxiförare åtalas för mordförsök – körde in i folksamling i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Den 24 juli körde en taxichaufför sitt fordon rakt in i en folksamling i korsningen Stationsgatan och Borganäsvägen i centrala Borlänge. Mannen åtalas nu för mordförsök.

Här får du snabb koll på vad som har hänt:

24 juli

Klockan 23.42 larmades polisen till platsen. Taxichauffören hade då av någon anledning kört in i en folksamling och sedan hållits kvar på platsen av allmänhet. Han greps och anhölls senare under natten mittsänkt för mordförsök. Tre personer, två män och en kvinna, fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Taxibil körde in i folksamling i Borlänge

25 juli

”Han har varit en helt normal chaufför”, sa vd:n för det lokala taxiföretag där mannen arbetade till SVT.

26 juli

Enligt jouråklagaren ska taxichauffören varit upprörd på en av personerna i folksamlingen. Själv nekar mannen, som är i 25-30-årsåldern till brott.

27 juli

Åklagaren Eva-Lena Jansson begär mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för ett fall av försök till mord och fyra fall av grov misshandel. De påkörda personerna har nu fått lämna sjukhuset. ”De har en pågående konflikt”.

28 juli

Mannen, som fortsatt nekar till brott, häktas.

30 juli

Mannen som tros ha varit måltavlan för taxichaufförens påkörning misstänks själv för olaga hot och misshandel av taxichauffören i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taxibil körde in i folksamling i Borlänge

Mer i ämnet