Digital vecka på biblioteket

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde året bjuder Leksands bibliotek in till information och fördjupning kring hur datorer kan användas.

Aldrig förr har så många människor varit så upptagna med datorer och internet som nu. Runt om i Europa och även på biblioteket i Leksand  pågår en digital vecka. I Leksand är det fjärde året i rad som biblioteketet och studieförbund samlas kring hur datorerna kan användas.

– Syftet är att få fler delaktiga och att få fler att våga gå ut på nätet, säger bibliotekarie Linda Sävhammar som ser det som demokratiskt viktigt att bibioteket kan hjälpa allmänheten att kommunicera och hitta i den digitala världen.

En av årets  programpunkter var för nyanlända  som fick en genomgång av olika sökvertyg och program. Datorn som hjälpmedel vid släktforskning och hur man bör jobba med att säkra sina lösenord och konton har också stått på programmet.  På biblioteket  finns ambitionen  att hjälpa allmänheten med datorfrågor.

– Det är en demokratisk rättighet att alla ska kunna vara med i den digitala kommunikationen, säger Linda Sävhammar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer