Digitala möten öppnar för att fler kan bli fritidspolitiker

Uppdaterad
Publicerad

På grund av pandemin hålls allt fler politiska möten digitalt på distans. Det kan leda till att fler har möjlighet att bli fritidspolitiker. 

– Mycket lättare, man sparar ju så mycket tid, säger Erik Andersson (C), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Malung-Sälen.

Nämnden som Erik Andersson (C) ansvarar för håller, sedan pandemin startade, i stort sett alla möten i digital form där alla ledamöter utom ordförande och vice ordförande är med på distans. Det här betyder mindre utgifter för Malung-Sälen.

– Vi är en långsträckt kommun på 18 mil så vi sparar skattepengar på minskade reseersättningar, säger Erik Andersson.

Valet 2022 Malung-Sälen

Stor tidsbesparingen

Han tror att distansmötena i nämnden kommer att fortsätta även när pandemin är över och menar att tidsbesparingen kan göra att fler väljer att satsa på politiken framöver.

– Det här är bara början, säger Erik Andersson.

I klippet berättar Erik Andersson (C) mer om fördelarna med digitala möten – ”Vi har haft möten där ledamoten suttit i sin lastmaskin”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Malung-Sälen

Mer i ämnet