De tre männen dömdes till 14 års fängelse i tingsrätten. Åklagaren vill se ett strängare straff. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dödsskjutningen i Borlänge: Åklagaren överklagar domar

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer dömdes i början av oktober till 14 års fängelse efter dödsskjutningen i Borlänge i januari. Nu överklagar åklagare Kristofer Magnusson domarna till Svea hovrätt.

De tre som dömdes för dödsskjutningen fick 14 års fängelse, för bland annat medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök. Men nu överklagar alltså åklagaren domen och vill att männen ska dömas till livstid, vilket dt.se var först att rapportera om.

– Min uppfattning är att det kan bevisas att de varit delaktiga på sådant sätt att samtliga kan betraktas som gärningsmän, säger Kristofer Magnusson till SVT Dalarna.

Yrkar på livstid

I överklagandet yrkar han på att männen i stället ska dömas till livstids fängelse, alternativt att det tidsbestämda straffet höjs.

Han anser att tingsrättens dom ligger för lågt i straffvärde.

– Det längsta tidsbestämda straffet som hovrätten kan utdöma är 18 års fängelse, vilket jag yrkar på om de inte döms till livstids fängelse, säger Kristofer Magnusson.

Fallet tas troligtvis upp i Svea hovrätt i månadsskiftet november-december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Borlänge

Mer i ämnet