Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tog ett tag att förstå att någon lurat oss” – Ebba upptäckte inte att stugan inte fanns förrän hon kom till Sälen. Foto: Sofie Lind/SVT

Ebba bokade skidsemester i Sälen – men fjällstugan fanns inte när familjen kom fram

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Nordlund fick en chock när hon och väninnan med familjer kom upp till Sälen. Stugan de hyrt fanns inte.

– Det var stressande och man blir väldigt ledsen – och sen arg och orolig, säger Ebba.

Det var strax efter jul- och nyårshelgen som Ebba, som annars bor i Göteborg, åkte norrut tillsammans med sin väninna och barnen på fjällsemester. Boendet var ordnat med kort varsel och till ett bra pris.

– Jag hittade annonsen på Marketplace och tyckte den såg bra ut. Det var inget som jag reagerade på, berättar Ebba.

Turister luras av falska uthyrningar av stugor i fjällen

Falsk annons

Det visar sig däremot att bluffaren som lagt ut uthyrningsannonsen på sociala medier hade stulit bilderna på stugan och även angett en falsk adress.

– När vi upptäcker att stugan inte finns, så försöker jag få kontakt med uthyraren på messenger – men då har han stängt av, blockat och vi kan inte nå honom, förklarar Ebba Nordlund.

”Vi hade kod till huset” – se Ebba berätta mer om händelsen i videon ovan

Bedragaren som lurade Emma är tidigare dömd för liknande brott men fortsätter att lägga ut falska annonser på sociala medier. SVT har tagit kontakt med honom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här försöker bedragaren blåsa SVT:s reporter genom att hyra ut en lägenhet som inte är hans – samma bedragare som dessutom blåst Ebba på stuga i Sälen. Foto: Privat, Google Earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turister luras av falska uthyrningar av stugor i fjällen

Mer i ämnet