Edenhager polisanmäls av fd partikollegor

Publicerad

Styrelsen för Sverigedemokraterna i Dalarna/Västmanland har beslutat att polisanmäla den före detta distriktsordföranden Marie Edenhager för att ha fifflat med bokföringen.

Det var vid distriktets årsmöte under söndagen som styrelsen informerade att en polisanmälan ska göras mot Marie Edenhager och gruppledaren John Bergström som står som firmatecknare. Vad som kommer att stå i polisanmälan vill dock inte den nya ordföranden, Jenny Nordahl, kommentera i dagsläget. 

– Men rätt ska vara rätt, säger hon till Gävledala.

Det var i slutet av januari som Sverigedemokraternas partistyrelse meddelade att Marie Edenhager uteslutits ur partiet, eftersom det fanns misstankar om grova ekonomiska oegentligheter under tiden då Edenhager var ordförande.

– Det handlar om utbetalningar utan kvitton och pengar som satts in på privata konton, sa partiets pressekreterare Martin Kinnunen till Gävledala under presskonferensen i januari.

Marie Edenhager har dock hela tiden tillbakavisat alla anklagelser om fiffel.

– Jag är chockad. Jag har inte hört något från partiet om detta. Uppenbarligen är det någon som vill mig väldigt illa, sa Edenhager till Gävledala efter anklagelserna. 

Enligt uppgifter till Gävledala polisanmäls Edenhager också för att ha förfalskat styrelseprotokoll i syfte att bevisa att man hade rätt att göra vissa inköp, där ska också namnteckningar ha förfalskats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Edenhager

Mer i ämnet