Sparrng (C) bekräftar öppet på sociala medier att hon är en av målsägarna. Foto: SVT, bildmontage

Efter åtalet mot Eskil Erlandsson – Falupolitikern Camilla Andersson Sparring (C): ”Jag är en av målsägarna”

Uppdaterad
Publicerad

Camilla Andersson Sparring (C) är en av målsägarna i åtalet som väcktes mot Centertoppen och tidigare landsbygdsministern Eskil Erlandsson under måndagen.

Eskil Erlandsson (C) misstänks för tre fall av sexuella ofredanden och ordföranden för Falu kommuns omvårdnadsnämnd, Camilla Andersson Sparring, bekräftar på sociala medier under måndagskvällen att hon är en av dem som utsatts.

Upplever stöd från partiet

Andersson Sparring skriver på sin Facebook-sida att hon av förklarliga skäl inte kommer att uttala sig under pågående förhandlingar. Hon skriver också:

”Jag förstår också att ni, mina vänner, har frågor, tankar och funderingar och stöd att ge. Jag är tacksam för det. Det här är en tung period för mig och mina anhöriga och jag vill be er alla om förståelse för det.”

Till SVT Dalarna skriver Andersson Sparring i ett meddelande att hon upplever stöttning från Centerpartiet och dess ledning.

”...jag har fått och får ett fantastiskt stöd från Annie Lööf och Anders W Jonsson och Centerpartiet.”

Nekar till brott

Enligt åtalet och förhören så ska Eskil Erlandsson bland annat ha tagit de tre målsägarna på låren, något som han själv uppger att han inte ska ha gjort med flit.

– Han förnekar med det bestämdaste att han med flit har ofredat någon på det sätt som åklagaren påstår, säger Eskil Erlandssons advokat Johan Eriksson till SVT Nyheter.

Vill inte kommentera

Ingen representant för Centerparitet i Dalarna vill under tisdagen kommentera det som hänt, utan hänvisar till partiet centralt.

Enligt chefsåklagaren så kan rättegången komma att inledas i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.