100-150 ungdomar, som var på väg till Romme Alpin i Borlänge, drabbades. Foto: SVT

Efter bussolyckan i Hedemora – utredning inledd om misstänkt vårdslöshet i trafik

Uppdaterad
Publicerad

Två ärenden om misstänkt vårdslöshet i trafik utreds just nu efter bussolyckan i Hedemora som inträffade under torsdagen. Vid olyckan drabbades över 100 barn från Stockholm som var på väg på skidresa till Romme Alpin i Borlänge.

Enligt polisens presstalesperson vid polisregion Bergslagen, Lars Hedelin, så utreds två fall av vårdslöshet i trafik. Vilka misstankarna är riktade mot vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Man inleder en förundersökning i syfte att utreda och för att se om någon har brustit i framförandet av fordon eller trafiksäkerhet i något avseende, säger Lars Hedelin.

100-150 ungdomar på bussarna

Det var på torsdagsmorgonen i förra veckan som händelsen inträffade på riksväg 70 utanför Hedemora. Tre abonnerade bussar på väg mot skidanläggningen Romme Alpin var involverade, och där bussarna ska ha kört in i varandra bakifrån i samband med någon form inbromsning.

Enligt det abonnerade bussbolagets VD så ska det ha varit halt på olycksplatsen.

Totalt befann sig mellan 100-150 gymnasieungdomar på bussarna och där ingen av passagerarna ska ha skadats allvarligt i olyckan.

En av chaufförerna skadades dock i händelsen.

Så här berättade SVT:s reporter Johan Lundahl från olycksplatsen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Johan Lundahl berätta om läget direkt från olycksplatsen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.