Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi måste ta en chansning.” – Hör Kalle Brauner från IFK Grängesberg Alpina klubb om förutsättningarna för säsongen på Fjällberget. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Efter hot om stängning – snökanonerna i gång på Fjällberget i Grängesberg

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som för några dagar sedan meddelade den alpina klubben Fjällberget Grängesberg att man inte tänkte öppna skidbacken i vinter på grund av det ekonomiska läget, med bland annat dyr el. Men efter uppropet på sociala medier har stöd och sponsorer rullat in.

– Vi har fått mycket respons så nu har vi dragit i gång våra snökanoner, säger Kalle Brauner styrelseledamot i Fjällberget Grängesbergs Alpina klubb.

Han berättar att klubben behöver få in 400 000 kronor.

Elen och prishöjningarna – så påverkas Dalarna

– Det trillar in pengar nu hela tiden så vi tror att det kommer att lösa sig, dessutom har vi precis tecknat ett nytt elavtal som löper på 6 månader, dock ej så billigt, men det är ett fast pris så vi tror att det kommer att gå bra.

Vid tiden för inslaget hade klubben fått in strax över 100 000 kronor.

I klippet hör du Kalle Brauner om förutsättningarna inför säsongen, och vad som händer om pengarna inte räcker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elen och prishöjningarna – så påverkas Dalarna

Mer i ämnet