Efter oroligheterna i Krylbo – Polisen möter invånarna

Uppdaterad
Publicerad

Under tre dagar har polisen funnits på plats i Krylbo för att möta invånarna efter den senaste tidens oroligheter. Och många invånare efterfrågar just högre polisnärvaro.

Situationen med brottslighet, ordningsstörningar och otrygghet har ökat i Krylbo. Sedan i tisdags har polisen därför funnits på plats i området för att möta medborgarna.

– Vi tycker det är viktigt att träffa medborgarna utifrån det som varit framme i media nu om otryggheten i Krylbo. Det här är ett steg som vi gör nu att vi kraftsamlar för att möta medborgarna, berättar Susanne Lindström, gruppchef på polisen i Avesta.

Vill se övervakningskameror och fler poliser

Flera av de medborgarna som dykt upp för att träffa polisen under de tre dagarna har påtalat att de vill se en ökad polisnärvaro i området för att de ska känna sig trygga.

– Det har varit allt ifrån mer övervakningskaror, fler synliga poliser. Man känner sig otrygg, men är man verkligen otrygg? Det är en fråga jag har ställt till de medborgare jag har mött, berättar Susanne Lindström och fortsätter:

 – Vi måste ta tag i det här brottsförebyggande arbetet. Där har vi tappat mark. Nu gör vi någonting här i Avesta, vi måste göra någonting, fortsätter hon. 

Nu satsar man på närvarande områdespoliser

Framåt kommer polisen nu att bland annat sätta in områdespoliser och också söka upp medborgarna i deras hem för att prata om hur man kan öka tryggheten i området.

I klippet ovan berättar Susanne Lindström om hur polisen vill arbeta framåt i Krylbo för att förebygga brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.