Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Starta klippet för att se hur Tjärnaängskolan i Borlänge ser ut i dag, efter branden tidigare i år, och hör rektor Jenny Sandelin berätta om läget inför skolstarten Foto: SVT Nyheter

Efter branden – nu öppnar Tjärnaängskolan i Borlänge igen

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin är en prövning för de flesta skolor. För Tjärnaängskolan i Borlänge blev våren och sommaren extra svår, och inför skolstarten står man inför ytterligare utmaningar eftersom stora delar av skolan brann ner till grunden före sommaren.

Det var i maj som idrottshallen, biblioteket, slöjd- och administrationslokalerna på Tjärnaängskolan förstördes efter en misstänkt anlagd brand.

När skolan nu börjar igen på onsdagen finns ett nytt modulbygge på plats för administration och bibliotek. Men det kommande året får eleverna söka sig till andra skolor och lokaler för slöjd och idrott.

– Klassrummen är intakta och har inte varit skadade någon gång av branden, säger rektor Jenny Sandelin angående den oro som kan finnas för att elever och lärare ska tvingas vistas i lokaler som är bland annat fuktskadade.

Delar av skolan rivs

Delar av skolan som förstördes vid branden i maj håller på att rivas och en bit bort håller en ny skola på att byggas. Den nya skolan var planerad redan före branden.

Rektorns bild är att skolans återstående lokaler är okej, och ska kunna användas som tidigare av elever och personal.

– Men, det finns aldrig garantier för någonting, säger Jenny Sandelin.

Starta klippet för att se hur Tjärnaängskolan i Borlänge ser ut i dag – och hör rektor Jenny Sandelin berätta om läget inför skolstarten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer