Polisutredningen inleddes natten till fredagen förra veckan efter att en person påträffats skottskadad. Foto: SVT

Ytterligare två personer begärs häktade misstänkta för mordförsöket i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen häktades en ung kvinna, misstänkt för bland annat försök till mord på en man i Borlänge förra veckan. Nu begärs ytterligare två personer häktade misstänkta för mordförsök.

Två män som är mellan 20 och 25 år begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott, liksom kvinnan som enligt P4 Dalarna häktades under torsdagen.

Vi har tidigare berättat att fem personer varit misstänkta för brott i samband med skjutningen. Utöver de tre som är misstänkta för mordförsöket har en person begärts häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

Hittades skottskadad

Det var under natten mot fredagen förra veckan som en man hittades skottskadad på en adress i västra Borlänge. Hans målsägarbiträde uppgav under onsdagen att den skadade mannen mår bra efter omständigheterna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi jobbar ganska intensivt med utredningsåtgärder nu” – Hör polischefen Thomas Hellgren svara på frågor om händelsen och hur de arbetar framåt. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.