Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi jobbar intensivt med utredningsåtgärder nu” – Polischefen Thomas Hellgren svarar på frågor om händelsen och berättar hur man kan lämna tips om man sett eller hört något. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Polisen utreder mordförsök i Borlänge – en person skottskadad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under natten mot fredagen inlett en förundersökning om försök till mord i västra delarna av Borlänge. En person har påträffats skottskadad. Nu vill polisen ha in tips.

– Vi är intresserade av alla uppgifter från området under natten, säger Thomas Hellgren, polischef i Borlänge.

Utredningen inleddes vid 01-tiden inatt efter att en person påträffats skottskadad. Enligt Region Dalarna rör det sig om svåra skador.

Känner ni igen den skottskadade personen sedan tidigare?

– Jag vill inte kommentera individen på något vis. Det håller vi för oss själva än så länge, säger Thomas Hellgren, polischef i Borlänge.

Han vill inte heller kommentera om den skottskadade har kunnat höras.

Hör polischefen kommentera händelsen i klippet ovan.

Misstänkta brottsplatsen är avspärrad

Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad. Tekniker finns på plats under fredagen och polisen flyger med drönare över området. Om det finns någon misstänkt för brottet vill polisen inte kommentera i nuläget.

– Vi jobbar med vittnesinhämtning, förhör, teknisk undersökning och inre spaning, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Det ska ha funnits mycket folk på platsen, enligt polisen.

– Vad de personerna sett är sådant som vi får kolla vidare på, säger Hedelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.