En kvinna i 50-årsåldern hittades i natt svårt skadad utomhus i Avesta. Foto: Torbjörn Wåhlin / SVT

En anhållen för överfallet i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits efter överfallet där en kvinna hittades svårt misshandlad i Avesta. Brottet betraktas nu som ett grovt rån.

En man i 40-årsåldern greps på tisdagen misstänkt för det grova överfallet på en kvinna i Högboområdet i Avesta på torsdagen i förra veckan. Kvinnan var grovt misshandlad men brottet har nu rubricerats om till grovt rån eftersom kvinnan utsattes för stöld i samband med misshandeln.

Grovt rån

Brottet mot den kvinna som natten till den 8 september anträffades grovt misshandlad i Högboområdet har nu rubricerats om till grovt rån.

Dalarna – Överfallet i Avesta

Mannen som är hemmahörande i Avesta är anhållen, skäligen misstänkt för brottet. Polisen utgår nu ifrån att samme man är den som sexuellt ofredade en kvinna tidigare samma dag som rånet skedde.

Häktning senast imorgon

Förhör med de inblandade har hållits och åklagare, Kristoffer Magnusson som är  förundersökningsledare, måste senast i morgon ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller ej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Överfallet i Avesta

Mer i ämnet