Daniel Bäck Foto: SVT

Falu BS på väg tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Redan ikväll kan Falu BS bli klart för spel i bandyns Elitserie.

Efter fyra omgångar leder Falu BS kvalserien med ett poäng och vinner de ikväll hemma på Lugnet mot Motala är det klart, då det är de två bästa lagen i kvalserien som går upp.

Två SM-guld

Falu BS är en anrik bandyförening som nu alltså är på väg tillbaka till bandyns finrum. Klubben bildades 1935 och har två SM-guld, 1971 och 1974, men det har också varit en del dalar. För fem år sedan gick föreningen i konkurs men återuppstod och efter några år på lägre nivåer är nu högsta serien åter inom synhåll.

Huvudtränare Jocke Forslund Foto: SVT

Målmedvetet gäng

Huvudtränare nu är Jocke Forslund som förra året tog Bollnäs till SM-final mot Edsbyn, en final som Edsbyn vann. Både han och spelaren Daniel Bäck vittnar om ett härligt gäng som jobbat målmedvetet efter en plan.

Daniel Bäck Foto: SVT

– Vi har varit eniga och processat oss fram och gjort förbättringar där det behövts, säger Jocke Forslund som också säger att han är både glad och inspirerad över att laget nu leder kvalserien.

Assisterande tränaren, Niclas Groth, fyller i att det är ett bra gäng där ingen ”är förmer” utan alla ställer upp för varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.