Regeringen har gett klartecken för vinter-OS i Sverige 2026 Foto: SVT

Faluns kommunalråd Joakim Storck (C) om OS-beskedet: ”Det är glädjande”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen sa regeringen ja till att vinter-OS 2026 kan hållas i Sverige. Om det blir fallet så kommer backhoppningstävlingarna och nordisk kombination arrangeras i Falun. Faluns kommunalråd menar att regeringens beslut är positivt för hela länet.

Det är den 24:e juni som den Internationella Olympiska kommittén ska meddela om vinter-OS 2026 blir i Sverige eller i Italien.

Men nu har regeringen gett sitt klartecken och enligt Faluns kommunalråd, Joakim Storck (C) så skulle ett OS i Falun bidra till att fler lockas att besöka Dalarna.

OS i Dalarna

– Det här är glädjande tycker jag, jag tror det är positivt för Falun och Dalarna. Sedan återstår det att se när IOK bestämmer sig. Men det skulle innebära att vi kan fortsätta vår profil som idrotts- och hälsokommun, säger han och fortsätter:

– Det skulle också bidra till besöksnäringen i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Dalarna

Mer i ämnet