Chefen för AF i södra Dalarna: ”Färre personer kommer att få träffa arbetsförmedlare”

Uppdaterad
Publicerad

Den som vill träffa en arbetsförmedlare framöver kommer i allt större utsträckning bli hänvisad till digitala tjänster eller telefonservice. Det tror Mattias Olofsson, chef för arbetsförmedlingen i södra Dalarna.

37 personer kommer att få gå från arbetsförmedlingen i södra Dalarna. Det är många och siffran förklaras genom att man här fick mycket resurser då man ett tag hade många nyanlända.

Hur är det att vara chef idag?

– Det finns väl två svar på den frågan. Det första är att det inte är något konstigt. Politiken och den samlade valmanskåren vill ha det så här. Arbetsförmedlingen ska minska och ha ett annat uppdrag och de genomför vi det som statstjänstemän.

– Det andra svaret är att det är inte så kul. Det är inte kul att släppa hem så många duktiga, duktiga medarbetare, som trivs och vill vara här. Och vi kan inte ha dem kvar. Det är inte kul.

I klippet ovan kan du höra Mattias Olofsson berätta om vad det kommer att innebära för de arbetssökande och vad det innebär för de som nu får gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.