Nu är de fackliga förhandlingarna är klara. Drygt 60 personer väntas få gå från Arbetsförmedlinegn i Dalarna. Foto: SVT

Drygt 60 anställda sägs upp från Arbetsförmedlingen i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

De fackliga förhandlingarna är nu klara och drygt 60 personer får gå från Arbetsförmedlingen i Dalarna som en del i det stora varsel som kom efter sparkravet på hundratals miljoner kronor.

Imorgon kommer personalen få besked om vilka som berörs när Arbetsförmedlingen drar ner på antalet anställda. Men redan nu står det klart att 37 personer får gå från arbetsförmedlingens kontor i södra delen av länet, 19 i mellersta och sju i norra Dalarna.

Stämningen är tryckt

–Det är så klart tryckt stämning, det ju en process som har pågått och det finns en oro kring hur det kommer sluta -  men samtidigt vill man ha besked, säger Maria Andersson, chef för Arbetsförmedlingen i mellersta Dalarna. 

Det är bland annat arbetsförmedlare, programadministratörer och kundresurser som berörs av uppsägningarna. Samtidigt kan det komma att bli fler uppsägningar framöver – bland annat är inte processen för chefsorganisationen klar.

– Det är det här som är förhandlat och klart nu men sedan fortsätter processen utifrån olika funktioner, säger Maria Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.