Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det handlar om att hushålla med skattepengar” – Regionrådet och ordförande för kollektivtrafiknämnden Abbe Ronsten (S) om varför vissa turer kan tas bort. Foto: Johan Lundahl/SVT

Färre turer och dyrare biljetter för kollektivtrafiken när Region Dalarna ska spara

Uppdaterad
Publicerad

Alla som åker kollektivtrafik kommer att märka att Region Dalarna ska spara in 500 miljoner kronor nästa år. Taxorna höjs och vissa turer kommer att ställas in.

Exakt vilka turer som planeras att ställas in vet man inte i dagsläget, men enligt ordföranden för kollektivtrafiknämnden, Abbe Ronsten (S), ser regionen över möjligheter för att hitta lösningar för de som drabbas hårdast av prisökningar och inställda turer.

– Vi tittar på att eventuellt införa nya produkter. Till exempel ett familjekort för lägre pris, så att barnfamiljer ska kunna möta en del av de utmaningar som väntar, säger Abbe Ronsten.

Ställer in turer

Parallellt med att regionen planerar att ställa in turer pågår ett jobb med att se över om det finns turer som kollektivtrafiken idag missar.

– Det kan handla om att sätta in trafik vid enstaka arrangemang. Det kan också vara säsongsbetonat eller så kan det handla om att vi missat att det finns arbetsplatser där behovet av kollektivtrafiken har ökat, säger Abbe Ronsten (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet