Foto: arkiv/TT Bild

Fem män med vapen trängde sig in i villa och mordhotade familj

Uppdaterad
Publicerad

Fem män i 18-25-årsåldern trängde sig in i en villa i Garpenberg och dödshotade en familj med pistol och kniv vid 03-tiden natten mot tisdagen.

Kvinnan i familjen är i 40-årsåldern och de fem männen ska ha dödshotat henne, en man och två barn som befann sig i bostaden. Polisen har inga uppgifter om vad som ligger bakom hotet och ingen ska ha skadats fysiskt.

De fem männen, som är hemmahörande i Stockholmstrakten, lämnade bostaden i bil. Men på vägen mötte de en polispatrull som grep männen.

– Gripandet gick helt odramatiskt till. Bilen är tagen i beslag, den ska vi undersöka och leta efter vapen i, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

Förberedelse till mord

Brottsrubriceringen är nu förberedelse till mord, grovt hemfridsbrott och grovt olaga hot.

– De verkar uppenbarligen ha letat efter något eller någon. Vår teori är att personen de var ute efter inte befann sig i bostaden, säger Stefan Dangardt.

Det fanns också barn i bostaden, men ingen i familjen har skadats fysiskt.

Samtliga fem män anhållna

Förhör hölls med männen på tisdagsmorgonen och strax före klockan 11 meddelar polisen att åklagaren beslutat om att anhålla samtliga av de fem misstänkta männen. De är alla på sannolika skäl misstänkta för olaga hot och förberedelse till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.