Foto: Privat

Femteklassare fick lära sig om skogen

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen deltog tjejer i klass fem från Rot och Trängslet på ett skogsläger i Älvdalen för att lära sig mer om skogen.

Syftet med dagarna, som arrangerades av Skogen i skolan, var att sex tjejer från Trängslet, ursprungligen ifrån Afghanistan och Syrien, samt sex tjejer från Rot skulle få lära sig mer om den svenska skogen och samtidigt lära känna varandra.

– Det gick jättebra. Det var en fantastisk helg med bara flickor, säger Maria Nilsson, skogskonsulent på Skogsstyrelsen som var med och ledde dagarna.

Under dagarna fick femteklassarna bland annat plocka blåbär och prata om allemansrätten.  De fick också lära sig om arbete med skog och djur. Flickorna fick också besöka en grotta.

Hur är det för flyktingbarn att komma ut i en ny typ av natur?

– Det är svårt för de som kommer från städer. Men de anpassar sig fort. Trängslet ligger ju i skogen, och där plockar de mycket bär. De som bor i där har anpassat sig väl, säger Maria Nilsson.

Enligt Maria Nilsson kommer man anordna liknande aktiviteter i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer