Skid-VM 2015 lockade storpublik till Falun. Foto: SVT

Festligheter i Falun när arrangörsstad för skid-VM 2027 offentliggörs

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka beslutar Internationella skidförbundet, FIS, om vilken stad som ska arrangera skid-VM 2027. Falun är enda kandidaten och i samband med tillkännagivandet på onsdag kväll anordnas aktiviteter på Stora torget i Falun.

Även om det inte är helt klart att Falun får VM 2027 så hoppas kampanjledaren Sara Tigerström Monfelt att det ska gå vägen.

– Vi tror och hoppas att de ska besluta att tilldela Falun arrangörskapet, säger hon.

Skid-VM i Falun 2027

Skid-VM 2015 blev en framgång både på publik- och medaljfronten. Totalt besökte 350 000 personer Lugnet under mästerskapsveckorna och det blev sju individuella medaljer och silver i stafetterna i längdspåren.

Nu lutar det åt att det om fem år är dags för ytterligare ett VM i Falun. Det skulle i så fall bli det femte i ordningen.

Beslutet tas av FIS i Milano på onsdagskvällen. Detta kommer att direktsändas och visas på storbildsskärm på Stora torget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skid-VM i Falun 2027

Mer i ämnet