Hästägaren Ann Månsson i Söderbärke är både förvånad, arg och besviken, sedan någon stulit hennes stängselstolpar. Foto: SVT

Hästägare i Söderbärke fick sommarhagen stulen

Uppdaterad
Publicerad

En hästägare i byn Saxehammar utanför Söderbärke i Smedjebackens kommun har blivit bestulen. Natten mot nationaldagen slog tjuvar till och tog hennes sommarhage:

– Det är helt sjukt, hade dom tagit min släpvagn eller en gräsklippare, men en hage, säger hästägaren Ann Månsson som är både förvånad, arg och besviken.

Sommarhagen där Anns hästar Märta och Lillen skulle beta finns inte längre. Tjuvarna drog upp 100 till 150 stängselstolpar, men klippte sönder och lämnade kvar flera hundra meter eltråd i hagen.

– Den här tråden går ju inte att skarva hur mycket som helst så det är bara att skaffa ny. Men det värsta är allt jobb som vi lagt ner med hagen och när den blev klar då händer det är, säger Ann.

 LÄS MER: Konstutställning vid Siljan förstörd

Någon polisanmälan har hon inte gjort, det är ingen idé tror hon.

– Jag tror inte att någon gjort sig besväret att stjäla hagen för att sälja stolparna, det är för lite pengar. Förmodligen är det någon som tagit den för att använda själv hemma.

TV: Se ett längre inslag i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.