Filmen om prästen Carl-Adolf Murray i SVT

Publicerad

Nu är det dags för hela landet att få se filmen om den färgstarke 100-årige prästen Carl-Adolf Murray.

Under nyårsaftonen sänds dokumentären ”Livet som gåva” i SVT2 kl 18:00. Det är en film där prästen och kulturhistorikern Carl-Adolf Murray porträtteras – en film där 100-åringen berättar om livsglädje, gudstro och om ett sekel med en hisnande historia.

Filmen är producerad av SVT Gävledala-medarbetaren Ingela Östlund i samarbete med förre Gävledala-fotografen Roland Johansson.

-Filmen handlar om livsglädje – om att ta vara på livet. Livet är en gåva för alla, men särskilt för en man som levt i ett helt sekel, säger Ingela Östlund.

Carl-Adolf Murray är en mycket omtyckt och välkänd präst som delvis är uppväxt i Hudiksvall och som har varit verksam i bland annat Undersvik i Hälsingland och Ovansjö församling i Gästrikland.

Filmen har finansiserats genom bidrag och av den kulturhistoriska stiftelsen ”Gamla stenhuset” i Gästrike-Hammarby.

-Vi har inte gjort en vanlig dokumentär där vi visat vad han har varit med om, utan vi har följt honom i hans vardag och utifrån det gjort kopplingar tillbaka i tiden, säger Ingela Östlund.

Filmen premiärvisades i Gästrike-Hammarby redan sommaren 2011 och nu på nyårsaftonen är det alltså dags för den breda publiken att få se dokumentären ”Livet som gåva”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer