Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Björn Staffas och Monica Lindberg ska delta i cruisingen som sker under eftermiddagen på tisdag. I klippet får du se bilen de ska cruisa i och höra om hur de fick ihop sina 1950-talsoutfits. Foto: Niko Ago/SVT

Finbilar och 50-talskläder – tisdagscruising ska minska stöket på CCW

Uppdaterad
Publicerad

En mindre tisdagscrusing med finbilar och tidstypiskt klädda deltagare ersätter den tidigare torsdagscruisingen. Bland de 100 ekipagen finns Monica Lindberg och Björn Staffas.

– Bilen tog jag hem från Massachusetts i USA för fem år sedan, säger Björn.

Classic car week pågår i Rättvik och nytt för i år är att den stora kvällscruisingen på torsdagen är borttagen ur programmet och ersatt med en minicruising som körs under tisdagen – som en eftermiddagsaktiviet. Förhoppningen är att ändringen ska minska stöket i Rättvik. 

Upplägget är en sorts tävling som kallas för ”Concours de Charme”. 100 utvalda ekipage med finbilar och tidstypisk klädsel får visa upp sig för publiken och bedömas av en jury.

I klippet: Se hur Monica och Björn har förberett sig för cruisingen med bil och utstyrsel enligt 1950-talstema.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet