Dansbandsveckan. Foto: SVT

”Fler ögon på plats” ska förebygga brotten

Uppdaterad
Publicerad

Dansbandsveckan satsar extra mycket på säkerhet i år och ska ”med fler ögon på plats” förebygga att bland annat sexualbrott inträffar.

– Vi har förstärkt säkerheten både här och där med bland annat fler ögon. Och sen har vi naturligtvis höjt hela vår beredskap i observationer och är mycket mer vaksamma i år än vad vi var i fjol.  Så jag ser med tillförsikt fram emot den här veckan. Vi är väl förberedda, säger Lars Bälter som är marknadsansvarig för Dansbandsveckan.

LÄS MER: Terrorattentat påverkar även Malung

Dansbandsveckan 2017

Varje år sedan 1986 har Dansbandsveckan gått av stapeln under veckan 29 i Malung. Årets upplaga, den 32:a i ordningen, tycks gå i säkerhetens tecken.

TV: Se inslaget om Dansbandsveckans säkerhet här

Polisen begärde tidigare i år att arrangemanget måste ha en bättre beredskapsplan mot bland annat terrorism och nu så satsar arrangören även på att förebygga sexbrotten ännu mer.

Fler ögon på plats

Förra året införde Dansbandsveckan en policy om nolltolerans mot sexualbrott, vilket arrangören även håller fast vid i år. Men trots policyn, så anmäldes ändå flera misstänkta sexbrott förra året, som en våldtäkt inne på en av dansbanorna.

LÄS MER: ”Dansbandens grammisgala” hyllar Sven-Erik Magnusson

Fast i år så kommer alltså fler vaksamma blickar att se över dansarrangemanget, då personalen har fått gå kurser som polisen har hållit i.

Som besökare nu under vecka 29 så kan man känna sig hyggligt säker enligt dig?

– Ja, jag tycker man ska känna sig väldigt säker. Vi har en fantastisk publik och det har egentligen inte varit några bekymmer med det här utan vi ser framemot veckan, säger Lars Bälter och fortsätter:

– Vi kommer göra allt för att förebygga brott och även ta tag i dem ifall något skulle ske.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan 2017

Mer i ämnet