En anmälan om sexuellt ofredande vid dansbana 3 gjordes sista kvällen på Dansbandsveckan. Foto: Sofie Lind/SVT

Misstänkt sexofredande på Dansbandsveckan

Uppdaterad
Publicerad

Ett fall av sexuellt ofredande rapporterades vid ettiden natten till söndag vid Dansbandsveckan i Malung.

Ofredandet ska ha skett på dansbana 3 och offret ska ha varit en yngre kvinna, som därefter fick hjälp hos Röda Korset i Skinnarspelshuset, enligt uppgifter till SVT.

Polisens vakthavande befäl i region Bergslagen hade på söndagsmorgonen endast knapphändiga uppgifter om vad som hänt.

Dansbandsveckan 2017

– En vakt på Orrskogen rapporterade ett fall av ofredande klockan ett på natten. En polispatrull skickades dit och tog emot anmälan, säger Peter Persson, vakthavande befäl.

En av de utpekade är 14 år

Fyra misstänkta gärningsmän ska vara utpekade och identifierade, enligt Peter Persson.

– En av dem ska vara så ung som 14 år. Jag har inga uppgifter om ålder på de andra. Nu ska det bedömas om det går att göra en utredning, säger han.

Lars Bälter, marknadsansvarig för Dansbandsveckan, säger att han endast fått information om att ett fall av sexuellt ofredande har anmälts och han hänvisar i övrigt till polisen.

LÄS MER: 43.000 kom till årets Dansbandsvecka

Tidigare har en våldtäkt anmälts under Dansbandsveckan, men i övrigt har det inte varit några anmälningar om sexövergrepp eller ofredanden, som Lars Bälter känner till.

– Vi har ju haft lite mer uppmärksamhet på det här i år, försökt hålla ögonen på det, jag vet inte om det kan ha hjälpt men någon nytta har det väl gjort i alla fall, säger Lars Bälter.

LÄS MER: ”Fler ögon på plats” ska förebygga brotten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan 2017

Mer i ämnet