Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett flerfamiljshus blev övertänt och brann ner till grunden i Vikmanshyttan natten mot lördag. Foto: Niklas Hagman

Flerfamiljshus i Vikmanshyttan totalförstört i brand

Uppdaterad
Publicerad

En brand som startade på en uteplats spred sig, och ett hus med sex lägenheter brann ner natten mot lördag.

Fastigheten ligger i Vikmanshyttan strax utanför Hedemora. Enligt det första larmet som kom vid halv tvåtiden brann det med öppna lågor på uteplatsen, smällde och var mycket rök.

Elden ska ha startat i en fritös och fick fäste i själva huset som blev övertänt. Enligt SOS Alarm deltog åtta enheter från räddningstjänsten i släckningsarbetet, och man tog beslutet att låta byggnaden brinna ner.

För farligt

– Man bestämde sig för att släppa huset vid 04. Elden hade då fått spridning genom taket och vi fick bryta insatsen med rökdykare, det blev för farligt att ha folk där inne, säger Johan Gustafsson som är teamleader på räddningstjänsten.

Två ambulanser kallades också ut men behövde inte lasta någon skadad. Halv sju på lördagsmorgonen var fyra brandbilar fortfarande på plats men skulle enligt prognosen snart avsluta insatsen.

En förundersökning är inledd av polisen gällande allmänfarlig vårdslöshet och en teknisk undersökning ska genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.